Alarm monitoring

ICTEC
Het ICTEC Speculator systeem is een volledig meldkamer systeem en is opgebouwd uit een aantal componenten.
Hoe werkt het?
De COMserver
Deze communicatie server kan alarmsignalen ontvangen via meerdere kanalen: RS232/485,HTTP, TCP/IP, UDP/IP, E-mail, SMS, tekst bestanden en database records.
Andere kanalen kunnen steeds op aanvraag ontwikkeld worden.
Een alarmsituatie op één van deze ingangs kanalen wordt verstuurd naar de Speculator server die dit verder gaat behandelen.
Speculator ondersteunt ook een groot aantal alarmontvangers waaronder RX2000,RX3000 en RX8000 van Enai, MLR2 van DSC, Osborne-Hoffman van UTC, D6600 van Bosch, Osiris van Azursoft, Chiron, Risco IP en nog anderen.
De Speculator server
Dit is het hart van het Speculator systeem.
Alle inkomende meldingen worden hier behandeld. Dit gaat over controle van alarm signalen (inbraak, technisch, brand, hold-up,....), maar ook de controle van opening, sluiting en testsignalen.
De server integreert VBscript waardoor er oneindig veel toepassingen mogelijk zijn die door de klant zelf kunnen worden toegevoegd.
De server verdeelt de te behandelen alarmen dan verder naar de operatoren.
De Speculator client
Met deze toepassing werkt de operator in de meldkamer.
Hiermee kan hij de aangeboden alarmen verder behandelen.
Hij kan contactpersonen opbellen, instructies opvolgen, de alarmhistoriek raadplegen,relevante documenten openen, alarmen in wacht plaatsten en indien een alarm geverifieerd is en de klant verwittigd is kan hij het alarm valideren.
Ook wordt de Speculator Client editor gebruikt om nieuwe klanten aan te maken,wijzigingen te doen, klanten te wissen enz.
ICTEC © 2020-2025